Hjem » Terapi » ONLINE terapi

ONLINE terapi ved autoriseret psykolog, godkendt specialist og specialpsykolog i psykiatri

I de senere år har er der lavet mange videnskabelige undersøgelser af effekten af ONLINE terapi ved psykolog og internetbaseret psykologisk behandling. Her har det vist sig, at den terapeutiske effekt er sammenlignelig med at sidde i samme rum. Det er også min erfaring fra de sidste tre år. Her har jeg arbejdet meget med ONLINE terapi i privat praksis, i psykiatrien og fra stort privathospital. Internetbaseret terapi er samtidig også en løsning, der har mange fordele i en travl hverdag eller ved lang transport.

I Specialpsykologisk Konsultation kan du derfor selv vælge mellem ONLINE og FREMMØDE konsultationer. – Og du kan også selv booke tider via ONLINE tidsbestilling oven for.

Uanset om vi mødes på Vestergade eller på nettet, så er det samme terapimetode jeg arbejder med, nemlig ACT. ACT er en forkortelse af Acceptance and Commitmnet Therapy. Du kan læse mere om tilgangen her og finde mange gratis ACT resurser i menuen. Resurser tilføjes løbende.

Du kan få tilskud – også til ONLINE terapi ved psykolog

Da jeg er godkendt ved Sygeforsikringen ”danmark” er der mulighed for at du kan få tilskud -også når vi taler sammen ONLINE. Jeg hjælper dig selvfølgelig gerne med en direkte elektronisk indberetning til Sygeforsikringen ”danmark”.

– Og du behøver ikke at have en henvisning fra lægen. Læs mere om tilskudsmuligheder via knappen neden for:

Min erfaring med psykologisk behandling i form af ONLINE terapi ved psykolog

Jeg har arbejdet rigtig meget med ONLINE terapi i de sidste tre år. Da Covid-19 gjorde sit indtog, arbejdede jeg i psykiatrien. Stort set fra den ene dag til den anden måtte der findes nye måder at hjælpe mennesker på, der ikke kunne eller måtte komme ind til samtaler. ONLINE terapi var en af disse løsninger.

For mit vedkommende betød det, at samtalerne nu ændrede sig til terapi og diagnostisk udredning via video. Til min og mine kollegaers store glæde viste det sig, at det var muligt at opnå gode resultater med den nye arbejdsform. Samtidig var det en måde at mødes på, som mange patienter og pårørende var glade for. De samme erfaringer har jeg fået bekræftet i min efterfølgende ansættelse på et privathospital og fra min private praksis.

ONLINE eller FREMMØDE?

ONLINE terapi ved psykolog – også kaldet internetbaseret psykologisk behandling og terapi – er hastigt voksende i disse år. Det tror jeg, at der er i hvert fald to store årsager til: For det første tror jeg, at det er et praktisk og tidsbesparende valg, der passer mange mennesker i en travl hverdag. Ved lang transporttid til klinikken er det praktisk at kunne booke tid ONLINE og tale med en ONLINE psykolog hjemmefra. For det andet har forskning inden for ONLINE terapi efterhånden vist, at der er god effekt. Faktisk kan virkningen af ONLINE terapi kan sammenlignes med terapiforløb, hvor man sidder i samme lokale.

Før- og eftertanker

Mange foretrækker fortsat at komme ind at tale med sin psykolog og at sidde og tale sammen i det samme lokale. Den tid, der går med transport kan også være udgøre en mulighed. Tiden kan bruges til at forberede sig og indstille sig på den personlige fordybelse i en terapeutisk samtale. Mange har også glæde af bagefter at samle op og reflektere videre over den samtale, man lige har engageret sig i. I Silkeborg er der gode muligheder for dette.

Dejlige rammer i Silkeborg

Klinikken i Silkeborg ligger lige midt i byen ved gågademiljøet og er omgivet af dejlig natur med sø og skov. Et besøg i klinikken på Vestergade kan for eksempel efterfølges af en gåtur til Odden eller Lunden, der begge er steder, der ligger i få minutters gåafstand. Der er også få minutters gang til bus og tog, og der er god mulighed for at parkere tæt på, fx i Bios gård eller Torvets parkering.

Vidste du, at der engang har været en borgmesterbolig og katolsk børnehave i bygningen på Vestergade 32?

Kombination af ONLINE og FREMMØDE konsultationer

Du kan selvfølgelig også kombinere det at mødes i et virtuelt ONLINE møderum med FREMMØDE samtaler i klinikken. Det kan du vælge, når du booker tider via ONLINE tidsbestilling. Du kan selvfølgelig også aftale det fra gang til med mig. Jeg hjælper selvfølgelig også gerne med at lave selve bookingerne efter den første samtale.

Første samtale

Hvis du overvejer at vælge ONLINE konsultation, men også gerne vil mødes, kan vi fx mødes til en FREMMØDE konsultation i Silkeborg til første samtale. Senere hen kan du så vælge at mødes en eller flere gange i et ONLINE møderum. Denne model har den fordel, at man har erfaringen med at have mødt hinanden først at bygge videre på – plus alle fordelene ved ONLINE terapi. Du er naturligvis også velkommen til at booke alle dine samtaler i huset på Vestergade. Her er der dejlige lyse lokaler, med højt til loftet og gode rammer.

– Og selv om du vælger FREMMØDE, tilbydes du stadig muligheden for med kort varsel at det til en ONLINE konsultation. Fx hvis du bliver forhindret eller får syptomer på Covid-19. Dermed går du ikke glip af dine aftaler.

Hvordan foregår det rent teknisk?

Det er heldigvis ganske nemt. Der er ikke brug for at installere noget program eller app. Du får ganske enkelt tilsendt et link til et sikret møderum, du blot skal trykke på.

Jeg har beskrevet trin for trin, hvordan man etablerer forbindelse til Specialpsykologisk Konsultations ONLINE møderum. Læs mere her: ONLINE – sådan gør du

Jeg hjælper gerne med at svare på spørgsmål

Hvis du har spørgsmål eller brug for at vide mere, er du naturligvis velkommen til at kontakte mig. Min email soren.ingerslev@protonmail.com er sikret gennem kryptering. Jeg går højt op i GDPR og sikring af personfølsomme oplysninger. Læs evt mere under Privatlivspolitik. Dette tror jeg skaber den største sikkerhed og den største tryghed. Tilsammen giver det det bedste fundament for at få et godt udbytte af et terapiforløb. – Uanset om det foregår på Vestergade eller ONLINE.

Alt godt/ Søren

DP LOGO vector download graa

Tilbage til forsiden

Vedr. gruppeterapi:
Kontakt mig gerne, hvis du er interesseret i at deltage et pakkeforløb med gruppeterapi. Dette til en væsentlig lavere pris per konsultation sammenlignet med en individuel konsultation. Samtidig kan du også få tilskud, hvis du er medlem af Sygeforsikringen ”danmark”. Læs mere under ‘Tilskud‘. Du kan også læse mere om mine erfaringer og længerevarende uddannelser og godkendelser inden for gruppeterapi her.
Søren-Ingerslev-Online terapi-Silkeborg